WhatsApp App
met
ons!

Herfst – Tuin winterklaar

Ha, het is herfst!

Eindelijk echt herfst, na een warme oktobermaand. Lekker hoor, die warmte, maar de herfst heeft ook wat. Jas aan voor een stevige wandeling, wind in je haren en dwarrelend blad om je heen. Bomen kleuren geel-oranje-rood-bruin, paddenstoelen schieten de grond uit. Mooi toch!


Maar de tuin dan?

Ja, daar moet ook wat gebeuren. Dit is hét moment om de tuin winterklaar te maken, dus als jij gaat wandelen, steken onze hoveniers graag de handen uit de mouwen in jouw tuin. Gras maaien als dat nog nodig is vóór de winter, snoeiwerk, onkruid verwijderen en blad ruimen. Ook het ideale moment om nieuwe struiken en bomen te planten op kale plekken. Goeie grond erbij en laat ze maar wortelen van de winter. Met een beetje geduld geniet je in de lente al van het uitbottend groen. Een echte upgrade van je tuin, altijd de moeite waard.


En als de tuin winterklaar is?

Dan gaan wij ook niet achterover leunen. Als allround hoveniers hebben we niet alleen groene vingers, maar zijn we ook handig met hamer en zaag. Ligt je tuin aan het water? Wat dacht je ervan als wij een mooie vlonder aan de waterkant maken? Dat kan in elk seizoen, maar als we het nu doen, inclusief sfeervolle tuinverlichting, dan heb je geen last van de rommel en zit je straks met mooi weer relaxed op je vlonder aan het water. Even samen rond de tafel voor een uniek ontwerp en ASAP aan de slag. Vlonders... Doen we graag. Doen we goed.


Tip

Laat wat blad liggen in de borders als voeding voor planten en bomen. Ook insecten en slakken zijn er blij mee en dat is weer voedsel voor vogels en egels. Vitale beplanting en meer natuurlijk leven in je tuin: daar kan je geen 'nee' tegen zeggen.