WhatsApp App
met
ons!

Winter – Totale tuinrenovatie

Waar blijft de zon?

Begin maart al, maar de winter trekt nog een eindsprintje. Natte sneeuw, miezerregen, beetje nachtvorst, koud. Maar als de zon even schijnt, lijkt het toch een beetje lente. Sneeuwklokjes, crocussen en zelfs narcissen kleuren de wintertuin en de plantsoenen. Jas aan en wandelen!


Tuin op de schop

Winter: prima seizoen om je (verwilderde) tuin eens op de schop te nemen voor een totale tuinrenovatie. Zijn er mooie bomen en bijgebouwen (overkapping, tuinhuis), dan wil de klant die meestal wel houden, maar bij sommige klanten is 'totaal' echt TOTAAL. Als wij eenmaal klaar zijn met het leeghalen van de tuin, blijft er niet veel meer over dan één grote zandbak. Daar moet dan vruchtbare grond in voor gazon en beplanting, en zand als basis voor bestrating van tuinpaden en terrassen. Hebben we al veel gedaan, is de tuin nog steeds een zandbak!


Nieuwe tuin, van grond tot kruin

Dan komt het leuke werk voor onze hoveniers en stratenmakers. Zolang er geen sneeuw ligt en het niet vriest (hoe vaak is dat nou?) kunnen wij vooruit, met het tuinplan bij de hand en goed gekleed tegen kou en regen. Tuinbestrating aanleggen, (verhoogde) borders maken, schutting zetten, overkapping bouwen en nog veel meer – eigenlijk alles wat de klant wil – tot beplanting en tuinverlichting toe. Uiteraard werken we netjes om bestaande bomen, struiken, hagen en bijgebouwen heen, maar het groen kunnen we ook bijsnoeien. Alles in een nieuw jasje!


Tip

Denk jij dat jouw 'wilde' tuinideeën niet uitvoerbaar zijn? Trek de stoute schoenen aan en neem contact met ons op. Wij zijn nieuwsgierig en samen bedenken we creatieve oplossingen. Ons motto: bijna alles is mogelijk.