WhatsApp App
met
ons!

Herfst – Groendak, goed idee!

Herfst slaat toe... Brrr...

Zo zonnig als de nazomer begon, zo nat is de herfst en nu ook nog te koud voor de tijd van het jaar. De thermostaat gaat een graadje hoger en we beginnen weer na te denken over hoe we energie kunnen besparen. Als hoveniers helpen wij je graag een handje met een groendak.


Waarom een groendak?

Wat moet een hovenier nou op het dak, zou je zeggen. Toch zitten wij daar zo nu en dan voor het aanleggen van een groendak, een dak met beplanting. Je ziet het steeds meer, beplanting als dakbedeking op platte en licht hellende daken van schuren, tuinhuizen, overkappingen en zelfs woningen. Waarom kiezen klanten hiervoor? Punt 1: het ziet er mooi uit. Punt 2: het is een natuurlijke oplossing voor prima geluids- en warmte-isolatie. Punt 3: hoge levensduur van het dak. Punt 4: beter rendement van zonnepanelen. Punt 5: goed voor 't milieu. Redenen genoeg! 


Is jouw dak geschikt voor een groendak?

Goeie vraag. Een sterk hellend dak is sowieso niet geschikt. Verder is een groendak zwaarder dan bitumen of EPDM en moet de dakconstructie het gewicht van de beplanting (vaak sedum) kunnen dragen. De originele dakbedekking moet ook een geschikte ondergrond vormen voor een groendak. Wil jij een groendak, dan bekijken we samen welke aanpassingen al dan niet nodig zijn aan jouw dak. De groene toplaag combineren we met systemen voor bescherming van het dak, afwatering en voeding van de beplanting. Jouw groendak compleet, van A tot Z.


Tip

Navenant het dak en jouw smaak kan ook de beplanting variëren: van sedumsoorten in diverse mixen tot sedum met kruiden etc. En wist je dat sedum ijzersterk is, bestand tegen hevige regenval en extreme droogte? Ideaal!